Cookie- och Sekretesspolicy
Låt kylan komma

Låt kylan komma

När de kyliga höstdagarna infinner sig är det lätt att det går ut över träningsmotivationen. Det kan dock finnas otroligt mycket att hämta om du övervinner dig själv och håller tempot uppe.

  • 01-08-2016

Spring hösten till mötes med en snygg löpartröja. Få den till superbra pris med Aktiv Träning HÄR

När sommaren går mot sitt slut och hösten börjar sätta sina kalla, fuktiga klor i dina träningspass kan det vara lockande att ställa in cykeln eller låta löparskorna stå kvar i skåpet och inte ta fram dem förrän temperaturen börjar stiga igen.

Det finns dock ingen anledning att låta de skiftande årstiderna gå ut över vare sig din träningsmotivation, din form eller dina prestationer.

Var envis och håva in belöningen

Din träningsfrekvens under vinterhalvåret är oerhört viktig och det är ett välgrundat faktum att din form riskerar att hamna på noll igen om du slappar i soffan flera månader i sträck.

Däremot kan det ge dig härlig extra energi och en boost för din form om du orkar kämpa på.
Det är självklart mycket individuellt på vilket sätt man påverkas av väder och vind, men oavsett hur ihärdig du är får du här några råd om hur du undviker att gå helt i dvala och i stället är i kanonform när våren återvänder.

1.
Gör en plan för din träning

Om motivationen inte är på topp kan det vara smart att göra träningen till en fast rutin. Skriv in dina träningspass i din kalender så att du inte behöver övertala dig själv att komma iväg varje dag.

Efter ett tag blir dina träningsrutiner till en fast rytm som du inte ens behöver skriva ned längre – och inte heller vill vara utan.

Din plan för höst- och vinterträningen kan även vara en del av en större, specifik målsättning. T.ex. att vara i toppform inför ett av vårens många lopp och andra sportevenemang.

2.
Värm upp hemma

Det kan vara obehagligt att springa ut i kylan utan att först ha värmt upp musklerna. Om du ser till att värma upp innan du ger dig ut minskar du även risken för muskel- och ledskador.
När du redan har träningskläderna på och har fått igång benen hemma är det också enklare att hitta motivationen att komma utanför dörren och köra på.

3.
Flytta träningen inomhus

Om vädret är så eländigt att utomhusträning inte är rimligt finns det som tur är alternativ, och om du redan är van vid att träna på gym ligger lösningen nära till hands.
Med både träningspass, spinningcyklar, löpband och fria vikter finns det mängder av möjligheter att hålla formen eller förbättra den.

Du kan till exempel utnyttja vintern för att lyfta lite skrot och bygga upp rejält med muskelmassa. Då kan du passa på att deffa lite när våren kommer så att du är redo när strandsäsongen närmar sig.

4.
Träna tillsammans eller på pass

Vare sig du tränar utomhus eller inomhus på ett gym kan det ge mycket att träna tillsammans med någon. Förutom att pusha varandra till att göra ert bästa ger det också extra motivation att komma utanför dörren, eftersom ni ansvarar för varandras och den gemensamma träningen.

Detsamma gäller om du går med i en löpargrupp eller går på fasta träningspass, där det snabbt skapas en gemenskap kring träningen.

5.
Ha ordning på utrustningen

Rätt kläder och utrustning kan ha en enorm effekt på både din motivation och dina prestationer. Om du tränar utomhus och vill fortsätta med det även när vädret blir kallare, måste du såklart klä dig efter förutsättningarna.

Var säker på att du har på dig rätt klädlager i rätt material.

I övergångsperioden kan man kanske nöja sig med en underställströja och en löparjacka, eller kanske en långärmad löpartröja och en löparväst. När det blir riktigt kallt finns det flera saker du bör tänka på.
Läs här om hur du ser till att få en bra löprunda i vintervädret.

Förutom kläder och skor kan prylar som mp3-spelare och bra hörlurar hjälpa till att ge din träning en extra kick.

Mångsidig och funktionell tröja med Aktiv Träning

Med träningströjan från Active Fit får du en bra och mångsidig tröja som passar perfekt till löpning, t.ex. som ett andra lager, men även vid många andra former av idrott.

Tröjan är gjord i ett lätt material som är både mjukt och elastiskt för att ge optimal komfort. Materialet transporterar dessutom svett och andas maximalt med isolerande mellanskikt samt dragkedja fram.

Tröjan i sig är värd 599 kr, men just nu kan du få den tillsammans med 2 nummer av Aktiv Träning för endast 99,50 kr. Klicka här för att läsa mer.

Eller se tröjan i videoklippet nedan.

Finns i stl. M-XL

NYHETSBREV

Få gratis nyhetsbrev med massor av träningstips.

Mest läst
Få en löparklocka och träna effektivt

Få en löparklocka och träna effektivt

Prenumeration |

En löparklocka kan vara skillnaden ...

Visa mig vad klockan kan!
Behöver du mobilhållare och hörlurar?

Behöver du mobilhållare och hörlurar?

Träning |

Köp Aktiv Träning och få hörlurar och ...

Prylar till din mobil
Få en suverän jacka från Craft

Få en suverän jacka från Craft

Löparjacka |

En jacka är oumbärlig under blåsiga ...

Läs mer om jackan här
Få suveräna sportunderkläder från Craft

Få suveräna sportunderkläder från Craft

Erbjudande |

Håll värmen när du tränar utomhus i ...

Läs mer
Få en löparjacka från Craft

Få en löparjacka från Craft

Prenumeration |

En vindavvisande och luftig jacka som ...

Läs mer
Nytt
Låt kylan komma

Låt kylan komma

Prenumeration |

De rätta kläderna ger dig goda resultat ...

Läs mer
WYPE: Mängder av läsning – nära till hands

WYPE: Mängder av läsning – nära till hands

Prenumeration |

Skäm bort dig själv med massor av ...

Läs mer
Få en löparjacka från Craft

Få en löparjacka från Craft

Prenumeration |

En vindavvisande och luftig jacka som ...

Läs mer
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-hvid-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-orange-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>Cykelguide – specialbilaga för prenumeranter

ExclusiveExclusiveCykelguide – specialbilaga för prenumeranter

Cykelguide |

Som prenumerant på Aktiv Träning kan du ...

Läs mer
Få en suverän jacka från Craft

Få en suverän jacka från Craft

Löparjacka |

En jacka är oumbärlig under blåsiga ...

Läs mer om jackan här
Skor för riktiga män

Utrustning | Skor för riktiga män